Sárkányok paraziták, Szakállas sárkányok - Betegségek


paraziták ura

Rick Axelson, DVM; Frissítette: Laurie Hess, DVM Egészségügyi feltételek, táplálkozás, paraziták, kisállat-szolgáltatások A szakállas sárkány egy jól ismert gyík, amelyet jelenleg az egyik legjobb házi gyíknak tartanak. Nyolc szakállas sárkányfaj létezik, de a legnépszerűbb a szárazföldi vagy a központi szakállas sárkány Pogona vitticepsa száraztól a félszáraz délkeleti részig. A kiadványban szereplő információk a szárazföldi szakállas sárkányra vonatkoznak. Melyek a kedvtelésből tartott sárkányok paraziták sárkányok leggyakoribb betegségei?

Milyen jelei vannak ezeknek a betegségeknek?

Rick Axelson, DVM; Frissítette: Laurie Hess, DVM

Metabolikus csontbetegség MBDvagy táplálkozási másodlagos hiperparatireózis, összetett betegség, és valószínűleg a háziállatos szakállas sárkányok leggyakoribb egészségügyi problémája.

Leggyakrabban fiatalkorú szakállas sárkányoknál 2 évnél fiatalabbak. Az MBD-t általában nem megfelelő étrend táplálása okozza, amely magas foszfortartalmú és kevés kalciumot vagy D3-vitamint tartalmaz vagy a D3-vitamin közvetlen táplálkozási hiánya, vagy a gyíkok D-vitamin-előállításához szükséges UV-B-fény hatásának hiánya miatt. A lábak általában remegnek is, amikor az állat megpróbál járni, és sok MBD-s szakállas sárkány olyan gyenge, hogy sem járni, sem normális testtartásban nem tudja felfelé tolni a testét, ehelyett alacsonyan a földig kuporodik, vagy a hasán fekszik.

Hatékony küzdelem a parazitákkal szemben

A röntgensugarak vékony csontszövetet mutatnak csökkent sűrűségkiszélesedő és megvastagodó csonttengelyek, esetleg törések, amelyek traumák nélkül vagy nyilvánvaló ok nélkül történtek.

Zöldpálcás törések csontok, amelyek összecsukódnak vagy hajlanak, nem pedig széttörnek akkor is előfordulhatnak, ha a csontok puhák.

Az állapot előrehaladtával izomrángások, görcsrohamok, étvágytalanság és energiaveszteség letargia láthatók. Fertőző szájgyulladás szájrothadás a szakállas sárkányokban nem fordul elő olyan gyakran, mint más gyíkoknál, például a leguánoknál. A fertőző szájgyulladás az állcsont duzzadását is okozhatja, amikor megfertőzi az állcsontokat.

Paraziták, különösen a pinwormok, gyakoriak a kedvtelésből tartott szakállas sárkányok bélrendszerében.

A szakállas agáma gondozása / 5. - EGÉSZSÉGÜGY, BETEGSÉGEK

A kisállat nem mutathat klinikai tüneteket, a parazitákat egy éves székletvizsgálat során észlelik. Bizonyos esetekben a paraziták hasmenést vagy fogyást okozhatnak.

Flagellátusok, csillámok és amőbák A kokcidiumok tartósabbak, mint más paraziták. Apróak, és hatással vannak az egyes sejtekre, különösen a gyomor-bél traktusban. Ha gyakrabban fordulnak elő, életveszélyes maradandó hasmenést okozhatnak. Egy bizonyos mikroszkópos fejlődési szakaszban a paraziták folyamatosan ürülnek az ürülékkel, és a szűken elhatárolt terráriumban elkerülhetetlenül újra és újra befogadja őket a szakállas sárkány. A paraziták szempontjából az a veszélyes, hogy nem láthatja őket.

A pinwormok gyakori paraziták, amelyek szakállas sárkányok gyomor-bél traktusában élnek. Valószínűleg kommenzális organizmusok amelyeknél a parazitáknak előnyös a gyíkban élés, míg a gyíknak sem káros, sem haszna nem származik.

Az atkák és kullancsok megtalálhatók a szakállas sárkányok bőrén. Ezeket a parazitákat más szakállas sárkányok közvetítik.

Gyakran látni őket a pikkelyek alatt, alatt vagy között, a gyík feje körül és bőrredőkben mozogni. Légzőszervi fertőzések főleg tüdőgyulladás szakállas sárkányoknál fordulhatnak elő, akik stresszesek, nem megfelelően táplálkoznak, vagy rossz, hideg vagy piszkos körülmények között tartják őket.

Miért nő a férgekkel a hőmérséklet?

A légúti fertőzéseket baktériumok, vírusok, gombák és paraziták okozhatják. Az érintett gyíkok tüsszenthetnek, vagy váladékozhatnak a szemükből vagy az orrukból, buborékok lehetnek a szájukból vagy az orrukból, természetellenesen gyors vagy sekély légzés, nyitott szájú légzés, csökkent étvágy és levertség. Adenovírus a fertőzés rendkívül gyakori a fiatal szakállas sárkányokban, de bármilyen korú sárkányokat érinthet.

Tipikusan végzetes hepatitist és gyomor-bélrendszeri fertőzést okoz.

A szakállas agáma gondozása / 5. - EGÉSZSÉGÜGY, BETEGSÉGEK | Hüllő Magazin

Az érintett állatok gyengék, nem esznek és gyakran élesen elpusztulnak. Mások krónikusabb fertőzést mutatnak, amelyben nem sikerül boldogulni, gyengék, megbénulhatnak és rendszeresen nem esznek. Végül ők is meghalnak. Hogyan tudom megmondani, hogy a szakállas sárkányom beteg-e?

  • Vörös Kati: Judapesti Buleváron Médiakutató Közös szakállas sárkány paraziták, Belfereg fertozo e Tobozmirigy méregtelenítés kiegészítők.
  • Hozzon férgeket sörrel
  • A dracunculiasis szószerinti fordítása: kis sárkányok okozta megpróbáltatás nevű fertőzéses megbetegedést a Guinea-féreg Dracunculus medinensis okozza, miután a féreg lárvája által megfertőzött vízibolha az ivóvízzel az ember szervezetébe kerül.
  • Index - Tudomány - Két éven belül eltűnhet a legszörnyűbb parazita Sárkányok paraziták, Típusú paraziták szakállas sárkányokban.
  • Szakállas tűzférga paraziták.
  • Galandféreg széles körű kezelés megelőzése
  • Horrorisztikus jelenet egy középkori festményen, Sárkányok paraziták
  • Típusú paraziták szakállas sárkányokban. Recent Posts

A szakállas sárkányok betegségének jelei lehetnek specifikusak bizonyos betegségekre, például az állkapocs vagy a hátsó végtagok duzzanata, amelyet metabolikus csontbetegséggel rendelkező szakállas sárkányoknál észlelnek, vagy nem specifikusak, például anorexia étvágytalanságdepresszió és letargia, amelyek sok betegségben látható. A normálistól való bármilyen változás aggodalomra ad okot, és állatorvosának azonnal értékelnie kell.

Típusú paraziták szakállas sárkányokban. Miért nő a férgekkel a hőmérséklet?

Hogyan kezelik a szakállas sárkányok betegségeit? A metabolikus csontbetegség általában azonnali orális kalciumpótlást, folyadékkal történő rehidratálást, táplálkozási támogatást, injekciós D3-vitaminnal történő kezelést és kalcitonin injekciót igényel egy gyógyszer, amely segít a kalcium visszahelyezésében szakállas sárkányok csontjaiba.

férgek és testtömeg

Ezenkívül korrigálni kell az étrendet, és teljes spektrumú világítást kell biztosítani beleértve az UV-B-t is, sárkányok paraziták elengedhetetlen ahhoz, hogy a gyíkok D3-vitamint termeljenek a bőrükben. A fertőző sárkányok paraziták szájrothadás általában injektálható antibiotikumokat igényel, valamint a száj fertőtlenítő oldatokkal történő öblítését. Az evéshez túl fájdalmas sárkányok kiegészítő táplálást is igényelhetnek. A gyomor-bél traktus parazitafertőzései esetén számos féreghajtó gyógyszer áll rendelkezésre, amelyek orális vagy injekciós gyógyszerként vannak megfogalmazva.

Szeklet parazitá teszt, User Top Links

A széklet mikroszkópos vizsgálatával azonosított parazita típus meghatározza, hogy melyik gyógyszerre van szükség. Az atkákat és kullancsokat helyileg, vagy orális vagy injektálható parazitaellenes gyógyszerekkel lehet kezelni, állatorvosának tanácsával.

A környezeti parazitakezelő klinika, fertőtlenítés és kezelés szintén elengedhetetlen, hogy a paraziták ne fertőzzék meg újra a sárkányt a kezelés után. Mivel ezek a fertőzések gyakran bakteriálisak, az érintett sárkányokat általában orális vagy injektálható antibiotikumokkal kezelik.

a paraziták által a szervezet károsodásának jelei

Ha a fertőzés súlyos, előfordulhat, hogy az sárkányok paraziták kórházba kell helyezni agresszívebb terápia és szupportív kezelés céljából. Gomba, vírusok vagy paraziták által okozott légúti fertőzések esetén indokolt lehet más, a fertőzés okát célzó gyógyszerek. Ha gyíkja valóban meggyengült, kórházi kezelésre és intenzív ellátásra lehet szüksége, beleértve a gyógyszereket, a folyadékterápiát és az erőszakos táplálást.

gyógymód a fagyasztott rókagombák parazitáira

Ügyeljen arra, hogy bármilyen súlyos egészségügyi problémát észleljen szakállas kerekféreg ödéma kiállítása az állatorvos által, hogy elkerülje a súlyos betegségeket.