Kerekféreg okoz, hogyan kezelhető a lamblia és annak tünetei - kaiserpizzeria.hu


Míg a gyűrűs férgek közel sem olyan veszélyesek, mint más paraziták, mint a szívférgek és a bénulási kullancsok, a körférgek még mindig nagyon sok betegséget okozhatnak a macskának vagy kutyának, ha nem kezelik őket. A kerekférgek felszedhetők a talajban vagy a székletben; kerekféreg okoz élősködő táplálkozás során gyakran átkerülhet az anyától a kölyökkutyához vagy a cicához.

A kerekférgek a bélrendszerhez kapcsolódnak, és táplálkoznak gazdájukkal.

Kerekféreg tünetek kezelése

A felnőtt kerekférgek 9 és 18 cm közöttiek lesznek, és általában sárga-krém színűek. A gömbférgek nagyon gyakoriak, és fontos, hogy rendszeresen alkalmazzák parazita kórokozó féreghajtó gyógyszereket, hogy távol tartsák őket.

Bár a kerekférgek nem veszélyeztetik az életet, okozhatják kedvence számára hasmenéses epizódokat.

Viszketés rejtőzködő féregpeték a végbélben - Youtube

A hányás, a kiszáradás és a fogyás a többi megfigyelhető tünet között szerepel. Fontos, hogy rendszeres féregtelenítés történjen, mivel a Körféreg tudvalevőleg megfertőzi az emberi gazdaszervezeteket.

A kerekférgek a belekben élnek

A gyermekek különösen érzékenyek a körfű-tojások bevitelére. A peték lenyelése után a gömbférgek kikelnek, és a belek falához kapcsolódnak, néha elektromos áram a parazitáktól tüdőbe költözve. Noha az emberekben a kerekféreg fertőzések hányingert, hasmenést és bizonyos esetekben enyhe gyomorfájást okozhatnak, a férgek nem képesek szaporodni az emberi testben.

Tünetek Bár sok háziállaton egyáltalán nem jelentkeznek tünetek, vannak olyan gyakori tünetek, amelyek mind a macskák, mind a kutyák körében a Gömbféregre utalnak.

Kerekféreg kezelés

A leggyakoribb tünetek, amelyek macskáknál és kutyáknál is megfigyelhetők, a hasmenés. A kerekférgek miatt a háziállat nagyon vizes ürülékbe juthat, néha vérmennyiséget mutat a székletben.

kerekféreg okoz

A későbbi szakaszokban a hányás gyakori jelenség. Bár a kutyák és macskák különféle okokból rendszeresen hánynak, a Kerekféreg gyakrabban és nyilvánvaló ok nélkül okozza őket.

Kerek férgek jelei a testben, A férgek pontos diagnosztizálása

A hasmenéstől és a hányástól szenvedő állatoknak szintén kerekféreg okoz nagyobb mennyiségű vizet kell bevenniük. A kerekféreg-fertőzött cicáknál és kölyökkutyáknál általában dagadt has vagy cserépszerű has alakul ki.

A kerekférgek veszélyesebbek egy fiatal, fejlődő cicára vagy kiskutyára; fiatal háziállatoknál a kiszáradás sokkal nagyobb valószínűséggel okoz súlyos szövődményeket. A drasztikus fogyás gyakori azoknál a háziállatoknál, akiket a kerekférgek rosszul érintenek, a szőrzet egészségének romlásával párosulva. A férgek a széklet hulladékában is átjuthatnak, bár ez ritka. A felnőtt kerekférgek 9 és 18 cm közötti hosszúságúra növekedhetnek, és átjuthatnak a belekből, ha nem sikerül megragadniuk a falakat.

kerekféreg okoz

Diagnózis A diagnózis folyamata viszonylag egyszerű - az állatorvos megfigyeli a fent említett tüneteket, valamint megkérdezi kedvence viselkedéséről és székletmintát vesz tesztelés céljából. Még akkor is, ha a vizsgálat után nincsenek a Göndörféreg valódi jelei, az állatorvos tiltja féreghajtó gyógyszerét háziállata számára.

Kezelés és kezelés Féreghajtó gyógyszereket vagy féreghajtó gyógyszereket írnak fel a féreghajtó folyamat megkezdéséhez. Nincs egy termék, amely eltávolítja az összes parazita férget, de egy termék általában számos típust lát kerekféreg okoz.

Számos féregtelenítő termék van a piacon, és ezek sokféle formában kaphatók.

Kerekféreg szaporodás a testben, A férgek pontos diagnosztizálása

Lehet, hogy tablettákat, rágótablettákat, folyadékokat vagy helyi oldatot vásárol. Megelőzés Nem sokan veszik észre, hogy a kölyökkutyák és a cicák valójában férgekkel születnek.

kerekféreg okoz

Éppen ezért a fiatal háziállatokat korán és jó úton kell féregteleníteni, mielőtt más állatokkal bemutatnák őket. A kölyökkutyákat az első két hétben kétszer kell féregteleníteni, havonta pedig 6 hónapos korukig.

A cicákat kéthetente egyszer féregteleníteni kell 6 hetes és 3 hónapos kor között, majd havonta egyszer 6 hónapos korig. A felnőtt kutyákat paraziták fekélyei macskákat legalább havonta egyszer féregteleníteni kell.

Ha kedvence rendszeresen érintkezik más állatokkal, kültéri házi kedvenc vagy vidéken él, akkor rendszeresebben féregteleníteni kell őket.

Milyen károkat okoz a kerek féreg?, Навигация по записям

Egyéb megelőző intézkedések a következők: Ha lehetséges, tartsa macskáját vagy kutyáját bent, fertőzött rágcsálóktól vagy háziállatok székletétől távol. Az új háziállatokat alaposan meg kell kezelni a Kerekféreg ellen, mielőtt bemutatják őket a háztartásban. Próbáld elkerülni, hogy háziállataid alomdobozokat osszanak meg vagy egymás székletét eszik.

kerekféreg okoz

Ne feledje, hogy meglehetősen gyakori, hogy a családi háziállat továbbadja a férgét a háztartás gyermekeinek. A háziállat féregmentessége megőrzi a család férgességét. Gyakran érintett fajták A körömféreg nagyon gyakori minden fajta macskában és kutyában.

Kerekférgek tünetei és kezelése

Valójában a kölykök és a cicák kerekférgekkel születnek, így lehetetlen teljesen elkerülni őket. Féregtelenítse féregeit fiatalon, gyakran a betegségek elkerülése érdekében - a megelőzés a legjobb gyógymód.

kerekféreg okoz

Érdekes tények Sokféle kerek féreg létezik - némelyik sokkal gyakoribb, mint más, mégis sokféle boldogan fog otthont találni egy emberi gazda belsejében.

Bizonyos Kerekféreg-típusok felnőtt korukban több mint kerekféreg okoz cm-re növekedhetnek. Soha nem kerülheti el teljesen a kerekféreg-fertőzést háziállatában. Figyelembe véve, hogy a kölyökkutyák és a cicák is parazitákkal születnek, a férgek betegség okozta megelőzésének legjobb módja a rendszeres gyógyszeres kezelés.